Dhauti-en fremragende mave sæbe.

Dhauti er en shuddhikriya, hvilket betyder, at handlingen om rengøring. Det renser specielt maven. Da det er en af de vigtigste organ i den menneskelige krop og sundhed i betinget af maven menneske, dermed bliver det meget vigtigt for dig at rengøre din mave. Dhauti er en nyttig aktivitet for denne udrensning.

Dhauti er af tre typer:

• Lærke-dhauti: Dette er den letteste af alle de tre typer. I denne proces skal du drikke ca seks glas vand og derefter opkast det ved at sætte indekset og de midterste fingre i munden indtil drøbel. Du kaster op vand, som bringer det, urenheder i maven.

• Danda-dhauti: Gentag ovenstående proces, men i stedet for at indsætte fingrene, du indsætter en gummislange ca tre fod i længde og bredde lidt mere end bly blyant. Det er slugte langsomt, så at den ene ende af røret når maven, mens anden enden er holdt uden for munden. Bøje stammen frem og denne opsugning handling vil bringe vandet fra maven. Når alt vandet er smidt ud, bringe gummislange. Før du bruger røret, rengøre og desinficere det ved at indsætte det i kogende vand i et par minutter. Det er vanskeligt for en masse mennesker at indsætte røret uden opkastning fordi halsen er følsomme over for touch stimuli. For dem er det tilrådeligt at gå til Lærke-dhauti, da det er den enklere af to. Fordelen ved danda-dhauti er at der er ingen krampe i maven væggen og vandet er smidt ud meget glat.

• Västra-dhauti: Dette er den mest vanskelige, men nyttige dhauti. Her er en strimmel af fine musselin klud på omkring tre inches i bredden og tyve fod i længden taget. Det er vasket og desinficeret ved at dyppe den i kogende vand i et stykke tid og opløftet. Hold ene ende af det mellem de to fingre og indsætte det i munden. Sluge det langsomt. Stop gulping når kun seks inches af kluden forblive uden for munden. Sørge for at sikre, at du ikke lader anden enden går ind i munden. Churn maven ved Nauli med klud inde i maven. Nu fjerne strimlen langsomt ved at trække anden enden af kluden. Denne dhauti renser maven ved at gnide sig mod den indvendige foring af mave væggen og fjerne alle urenheder fra maven.

Dhauti har en fantastisk terapeutisk værdi. Du kan bruge det som en del af yogiske behandling af lidelser som syre og astma.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.