Gode råd til dig, der sælger hus

Der er et utal af overvejelser, man må gøre sig når man skal sælge sit hus. Af og til kan det være svært at være sikker på, at man har styr på det hele. Bare den mindste forglemmelse kan betyde en variation i prisen, der ikke nødvendigvis er til din fordel. Fordi der er så mange ting at huske på, og fordi alle huse er unikke og har hver deres særpræg, der gør sig gældende, når man sælger, er ingen liste komplet. Her er dog en kort liste, med hvilken du kan eftertjekke dine egne tanker, om hvad der kommer i første række, når man sælger.

Find allierede

Det første trin er sandsynligvis også det vigtigste. En ejendomsmægler er en nødvendighed, hvis du vil hive den pris i land, du går og drømmer om, og ikke vil gå fra salget med et underskud. Hvorfor egentlig? – spørger du måske. Grunden er, at din eventuelle køber helt sikkert allerede har sig et hold af hjælpere, der forsøger at sikre denne de bedste vilkår i handlen. Ejendomsmæglere kan findes i hele landet. Søg for eksempel på “ejendomsmægler Horsens” for at finde en ejendomsmægler i dét område. Selvom ejendomsmæglere kan være dyre, giver pengene i mange tilfælde godt igen, da de hjælper dig med at få den ideelle pris.

Reparér og ryd op

Sørg for at se huset grundigt efter i sømmene. Til denne del af forberedelsen kan du også få en hjælpende hånd af for eksempel en tømrer eller håndværker alt efter hvilken stand huset er i. Oprydningen består i at få alle husets lokaler til at fremstå indbydende og hjemlige. Lad køberen se, at huset er funktionelt og rart at befinde sig i. Du kan for eksempel tænke over, hvordan du selv ville forvente et hus ser ud, hvis du skulle komme som eventuel køber. Hvis du har have, er det også en god ide at feje bladene sammen, slå græsset og fjerne gamle og rustne haveredskaber, så de ikke ses ved første øjekast. Specielt hvis du sælger i foråret eller om sommeren spiller haven en vigtig rolle. Den skal helst se så indbydende ud, at man helt glemmer huset.